vrijdag, april 19, 2024
Home > Geen categorie > Waarom starten met beleggen?

Waarom starten met beleggen?

De meeste mensen hebben nog nooit nagedacht of ze hun geld beter kunnen gaan beleggen, dan dat ze het op een spaarrekening laten staan. Beleggen vinden ze namelijk veel te veel risico met zich meebrengen en ze vinden het meer iets voor zeer rijke mensen.

Jammer genoeg denken de meeste mensen in Nederland dat beleggen niks voor hun is, terwijl er toch meerder voordelen voor zijn op te noemen.

Iedereen kan beleggen 

Het enige wat je hoeft te doen om te starten met beleggen, is een account aanmaken bij een stockbroker en een interessant bedrijf uit te kiezen waarin je wilt beleggen. Sommige aandelen kosten maar € 20 per stuk, dus het is al mogelijk te starten met beleggen vanaf € 20.

Met deze 2 simpele stappen is het al mogelijk te starten met beleggen, zonder dat je er veel tijd in hebt moeten steken.

Je vermogen groeit harder in beleggingen 

Gemiddeld genomen groeit de beurs ieder jaar met 7%. Er zitten natuurlijk jaren tussen dat je verlies maakt, maar er zitten ook jaren tussen waarbij je een rendement behaalt van bijna 20%. De gemiddelde groei van beleggingen ligt dus ongeveer op 7%.

De spaarrente die je bij banken ontvangt liggen toch een stuk lager. Je ontvangt hier nog geen 1% rente per jaar! De enige reden dat je dan nog hebt om niet te starten met beleggen is dat je denkt het geld snel nodig te moeten hebben. Voor het beleggen van jouw geld moet je namelijk veel geduld kunnen hebben, omdat het soms voorkomt dat de beurzen hard dalen en er dus veel tijd voor nodig is voordat de beurzen weer zijn opgekrabbeld.

Leren beleggen is niet moeilijk

Mocht je eerst meer te weten willen komen over beleggen voordat je er echt mee wilt beginnen, dan zijn er meerdere beleggingscursussen te vinden op het internet. Deze cursussen helpen je met het verkleinen van jouw risico, leggen je uit waar je in kunt beleggen en hoe je hier precies mee kunt beginnen. Start met deze gratis beleggingscursus en leer alles wat je moet weten over de beleggingswereld.