donderdag, april 18, 2024
Home > Geen categorie > Beleggen in valuta

Beleggen in valuta

Wanneer je wil beginnen met beleggen loop je al snel aan tegen diverse vormen van beleggingen. Een van de vormen waar je als beginnende belegger voor kan kiezen is het beleggen in valuta. Wat houdt dat precies in?

Valutahandel

De valutahandel is erg populair op de beurs, omdat hier veel winst mee te behalen valt. Wie in de valutahandel stapt koopt als het ware geld in, maar dan van een andere soort. Zo kun je investeren in Amerikaanse dollars. Als de koers, bijvoorbeeld, is $1 is €0,89, dan kun je winst maken als de prijs van de euro stijgt en $1 in één keer €0,92 waard is. Je hebt dan per dollar 3 cent winst.

Hiermee valt veel winst te behalen, zeker als je weet in welke valuta je moet beleggen.

Ken de markt

Voordat je besluit je geld te stoppen in andere valuta, kan het geen kwaad om de markt te verkennen. Dit voorkomt dat je onnodig risico neemt. Beleggen in Amerikaanse dollars is doorgaans verstandiger dan te beleggen in Indiase roepies of Chinese yen, omdat die continu verschillen en de koersen daarvan minder stabiel zijn.

Voorbereiden

Wil jij beleggen in valuta? Bereid je dan goed voor door de koersen te volgen die de valuta momenteel aanwijzen. Houd voor een paar weken bij wat er per dag gebeurt met de koers en bepaal vervolgens of er een winstgevende koers bij zit. Calculeer voor jezelf in wanneer je verkoopt, ook bij verlies. Je kan beter vroeger uitstappen, dan te lang blijven zitten.