zondag, juli 14, 2024
Home > Geen categorie > Valutakoers voorspellingen najaar 2016

Valutakoers voorspellingen najaar 2016

valutakoersIn het voorjaar van 2016 zag het er niet goed uit voor de euro. En opnieuw heeft de Brexit voor onrust gezorgd. Dit zijn de voorspellingen van de koerswijzigingen voor het najaar van 2016.

Euro/dollar koers

Volgens Degroof Petercam heeft de Brexit wel degelijk een negatieve invloed op de waarde van de euro. De dollar zal een vluchthaven worden en door de nog steeds heersende vluchtelingenstroom, een nog grotere negatieve invloed hebben op de euro waardoor het scepticisme alleen maar stijgt.  Lanschot Bankiers verwacht dat de euro ongeveer een 5% in waarde zal dalen ten opzichte van de dollar maar niets is zeker.

De economische gevolgen zijn voor ons land sowieso negatief. Hoe negatief zal afhangen van de onderhandelingen tussen de VK en EU.

Op dit moment staat de euro/dollar koerst op ongeveer 1,10. Dit is reeds een verbetering van in het begin van 2016 toen de koers rond de 1,04 en 1,05 schommelde. De negatieve impact van Brexit doet uitschijnen dat de valutakoers opnieuw zal stagneren rond de 1,00.

De pond

De pond staat momenteel op ongeveer 1,29 dollar. De Deutsche Bank verwacht dat er aan het eind van het jaar, 1 pond gelijk is aan 1,15 Amerikaanse dollars.

Investeringen

Wie reeds investeerde in de VK zal er nu wel anders over nadenken. De pond is sinds dat de stemmer gekozen heeft voor de Brexit, met reeds 10 % gedaald en staat nu het laagst sinds 31 jaar. Wie ‘wil’ investeren in de vastgoedmarkt kan wel naar de VK trekken. Ondertussen hebben al 3 vastgoedfondsen de geldstroom dichtgedraaid omdat ze de kapitaaluitstroom niet meer kunnen verwerken. Dit wil zeggen dat bestaande beleggers geen geld meer uit deze fondsen kunnen halen. Men vreest voor een instorting van de Britse vastgoedsector.

Het bedrijf Madison International Realty is alvast wel geïnteresseerd om 1 Miljard Britse pond in Londen te investeren. Men hoopt op een korting van 10 tot 15 % t.o.v. het Brits referendum.

Voor diegene die reeds in het verleden een investering of een belegging gemaakt hebben in de USA, staan er eveneens goed voor. Door de koersstijging van ‘Amerikaanse treasuries’ en het dalen van de euro, is het de ideale moment om eventuele investeringen opnieuw te verkopen of om dollars te laten omzetten naar euro’s.

Hypotheek aangaan

Wens je een hypotheek aan te gaan om je investering te kunnen financieren? Kijk dan op de website van lenengeld.eu – hypotheekwinkel.