zondag, juli 14, 2024
Home > Geen categorie > Geld besparen op energie in huis

Geld besparen op energie in huis

Wanneer je gaat kijken naar de maandelijkse lasten van iedereen dan zijn er erg veel kosten. Vooral de kosten voor de hypotheek of de huur van je huis kan vrij hoog oplopen. Echter is het zo dat de energie die je verbruikt in je huis erg veel geld kost en dat er op dit gebied dan ook veel te besparen is. Dit door zowel over te stappen maar ook door tips. Daarom geven wij je in dit artikel wat goede tips hoe jij geld kunt besparen.

 

Een top 10 van de beste tips om energie en geld te besparen

 

Tip 1; Gebruik de droger zo min als mogelijk. Dit omdat een droger erg veel energie kost en energie is geld! Wanneer je probeert om in elk geval de kwart, het liefst zelfs een helft van alle kleding op te hangen i.p.v. meteen in de droger te stoppen kun je wat geld besparen.

 

Tip 2; Vergeet niet om het licht uit te doen. Veel mensen laten het licht vaak aan staan.

 

Tip 3; Kies voor spaarlampen of ledlampen i.p.v. te kiezen voor gloei lampen.

 

Tip 4; Laat de kraan niet onnodig lang lopen. Tijdens het tanden poetsen hoeft de kraan niet te blijven lopen.

 

Tip 5; Neem minder vaak een lekker warm bad.

 

Tip 6; Ook op de verwarming kun je veel geld besparen. Wanneer je de verwarming niet gebruikt zet hem dan uit.

 

Tip 7; Zet de vriezer niet kouder dan dat eigenlijk nodig is.

 

Tip 8; Let er altijd op bij de aankoop van een vriezer , vaatwasmachine en andere producten goed op wat het energieverbruik is.

 

Tip 9; Veen Nederlanders zetten de vaatwasser meteen aan terwijl hij maar voor een kwart, of de helft vol zit. Je kunt veel energie besparen door zuinig met de vaatwasser om te gaan en dus hem alleen te gebruiken wanneer hij helemaal vol is.

 

Tip 10; Zet de verwarming eens op een lager standje dan normaal en je kunt veel energie besparen.

 

Conclusie

 

Dus als je energie in je huis wilt besparen is het handig om goed naar onze tips te kijken. Daarnaast kun je natuurlijk ook veel geld besparen op energie door de website van overstappen.nl Via deze website kun je op basis van je verbruik kijken welke energie aanbiedingen van toepassing zijn en kun je zien hoeveel geld je kunt besparen.