zondag, juli 14, 2024
Home > gastblog > Waar kan je in beleggen?

Waar kan je in beleggen?

Beleggen word al een lange tijd gedaan. Waar kan je nou eigenlijk op beleggen en wat is slim om op te beleggen? Je kan in heel veel dingen beleggen, zoveel dat het bijna niet allemaal op te noemen is. Waar nu veel in word belegd zijn bitcoins. Een aantal jaar geleden kon je nog voor weinig geld beleggen in bitcoins, tegenwoordig zijn bitcoins ongeveer 612 euro per stuk. Mensen die in het verleden hebben belegd in bitcoins hebben dus een goede keus gemaakt! Je kan ook in geld beleggen, dit vinden veel mensen alleen vaak heel riskant. Een mooi voorbeeld is de pond. Na de brexit is de waarde van de pond flink gedaald, waardoor beleggers in de pond verliezen leden. Dit geld voor alle valuta, ze kunnen allemaal enorm in waarde stijgen maar ook ineens heel snel dalen.

Grondstoffen zijn ook populair in de beleggerswereld. Er wordt continue belegd in zilver, koper, brons en goud. Het beleggen in grondstoffen is zo populair omdat het waarde vast is in slechte tijden. Als er crisis is in de wereld wordt er meer geld bijgedrukt waardoor de waarde van het geld daalt, daarom worden grondstoffen gebruikt als uitvalbasis in slechte tijden. Beleggen in goud is dan nog het meest populair onder de grondstoffen. De hoofdreden hiervoor is dat goud heel waardevol is, niet alleen vandaag de dag maar dat is al sinds de oudheid zo.

Je kan ook aandelen kopen van een bedrijf. je krijgt dan eens in de zoveel tijd een winstuitkering. Je kan dus wel nagaan, als een bedrijf heel goed loopt en goed in elkaar zit kan je hier veel geld mee verdienen. Hierbij komt dat als het bedrijf groter word en steeds beter gaat lopen, het bedrijf en je aandelen meer geld waard worden. Je kan er dan op een gegeven moment voor kiezen om je aandelen te verkopen met winst, deze winst kan in sommige gevallen heel hoog oplopen.